– RIC Ledenpost –

– RRRace Zomereditie
– KNRB-toertochten in Nederland
– Succesvol zomerkamp RIC jeugd

 

 

RRRace Zomereditie

Er mag na een lange periode van Coronamaatregelen weer geroeid worden en dus kan er ook weer een RRRace gevaren worden. Op zondag 19 juli vindt de Zomereditie van de RRRace plaats!
Midden in de zomer moet er rekening worden gehouden met veel motorbootjes op het water, dus we beginnen vroeg:  

8.30 uur: verzamelen op RIC en ophalen rugnummers
9.00 uur: boten in het water en oproeien naar de start
9.30 uur: start
9.45u uur: finish laatste boot
10.15 uur: prijsuitreiking

Als je meedoet, bestudeer dan vooraf de bijgevoegde kaartjes goed. Op het kaartje 'Start ' zie je waar je na het oproeien moet gaan klaarliggen met je boot, dat is ruim vóór de start richting Grote Bocht. Op het kaartje 'Finish' zie je dat de finish ligt aan bakboordzijde van de grote rode boeien (vanuit de Utrechtsebrug gezien aan linkerzijde) en dus niet tussen de grote rode boeien en de vlotten in!

Aanmelden kan tot zaterdagavond 18 juli, 20.00 uur via https://leden.ricamsterdam.nl/ik-doe-mee-aan-de-rrrace/. Deelname is tegenwoordig gratis!

We gaan er een mooie onderlinge zomerwedstrijd van maken!

 

KNRB-toertochten in Nederland

De toercommissie van de KNRB stelt tot eind september zowel in het westen als in het noorden van het land twee wherries ter beschikking voor steeds een periode van zeven dagen. Deze faciliteit komt in 2020 als vervanging van de afgelaste tochten en het botenwagenproject van de KNRB-toercommissie. Er is een week lang de vrijheid om zelf een roei-route uit te stippelen in deze gebieden. Twee boten liggen in Nieuwkoop, twee in Drachten. Wil je hiervan gebruikmaken, raadpleeg dan de beschikbaarheidskalender om te zien in welke weken de boten nog beschikbaar zijn. Bij overweldigende belangstelling breidt de KNRB de mogelijkheden uit. Meer informatie over het organiseren van een van deze tochten, de kosten en inschrijfvoorwaarden vind je op de KNRB-site https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/toerroeien/knrb-toertochten/. Hier is ook het inschrijfformulier te vinden. Dit formulier kun je downloaden en mailen naar gbvdriel@gmail.com. Raadpleeg vòòr inschrijving ook het corona protocol van de KNRB. Dit protocol bepaalt o.a. of je met zes of acht personen kunt inschrijven.
In de bijgevoegde folder kun je alle informatie nalezen. De folder bevat ook suggesties voor mooie routes.

 

Succesvol zomerkamp RIC jeugd

Als je de afgelopen week op RIC geweest bent, dan kan het je bijna niet ontgaan zijn. RIC was thuisbasis van een groep piraten die onze vereniging tijdelijk gekaapt had. Het zomerkamp van de RIC jeugd vond van 6 t/m 9 juli in verband met Corona plaats op onze eigen vereniging.
Iedereen die kwam roeien heeft een beetje de sfeer van het zomerkamp kunnen proeven. Ondanks de Coronamaatregelen verliep alles uitstekend. Soms werd een extra 1,5 meter rondedansje gemaakt en natuurlijk is er meer dan anders opgeruimd en gepoetst, maar dat mocht de pret niet drukken.
Mede dankzij de inzet van het jeugdbestuur, een groep vaste vrijwilligers en vele handen extra tijdens alle activiteiten kunnen we zeggen dat het zomerkamp een groot succes was.

Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd!