– RIC Ledenpost –

– Update Heineken Roeivierkamp
– Doe mee aan de proefskiffhead

– 27 februari a.s.: ALV

 

Update Heineken Roeivierkamp

Zoals in de eerdere Ledenpost vermeld, gaat het er met de komende editie van de Heineken Roeivierkamp anders aan toe. Vooral de veteranenvelden worden sterk beperkt in het aantal ploegen. Omdat de organisatie de gevolgen daarvan bij de burgerverenigingen heeft neergelegd, is er door het RIC-bestuur gekozen om tijdens de komende RRR-race een trial te varen. Hierbij zullen naar verwachting 4 achten bij de heren en 6 gestuurde vieren bij de dames meedoen.

In navolging van de door Nereus opgestelde regels om je als ploeg te kwalificeren voor deelname aan de volgende editie, zal er tijdens de trial gekeken worden welke ploeg binnen het eigen veld de meeste kans maakt om een plaats veilig te stellen voor volgend jaar. De gemiddelde tijd die goed was om je nog te plaatsen (dus bij de eerste 50%) wordt als 100% score genomen. Hierbij wordt gekeken naar de 5 voorgaande edities, waarbij de buitenlandse ploegen zijn geëlimineerd. Deze hebben nu ook een eigen selectieprocedure gekregen.

De details omtrent de organisatie van de RRR-race worden later via de organisatie van de RRR-race zelf bekend gemaakt. In verband met het drukke verkeer op de Amstel door ploegen van buiten Amsterdam zal de aanvangstijd wat later worden, net als mogelijk de te varen afstand!

 

Doe mee aan de proefskiffhead

Ga je de Skiffhead varen en wil je weten hoe je ervoor staat? Of overweeg je de Skiffhead te starten en wil je een keer oefenen? Of heb je gewoon zin om in een zwerm skiffs zo hard als je kunt van Ouderkerk naar Amsterdam te varen? Doe dan mee aan de proef-Skiffhead op zondag 23 februari. Geen ingewikkeld gedoe, je hoeft je niet op te geven, zorg gewoon dat je op tijd in Ouderkerk bent en gaan. We hebben ook geen tijdwaarneming – als je iemand hebt ingehaald, ben je harder gegaan.

Dus, de deal is:

  • Je bent op zondag 23 februari om 12:00 op RIC en meldt je bij Maartje Wakker – dan bepalen we een startvolgorde;
  • We starten om 13:00 in Ouderkerk;
  • Wie het eerste bij De Hoop is!
  • Uiteraard is er geen vaarverbod ofzo geregeld, je kunt dus geen bochten afsnijden en moet ook gewoon uitkijken;
  • Na afloop is de bar open!

O, en heb je zin om op een zaterdagmiddag met een stopwatch in Ouderkerk of bij De Hoop te staan? Meld je bij Maartje op ‘maartje@ricamsterdam.nl?subject=Aanmelding tijdsregistratie proef-skiffhead’,this)” rel=”noreferrer”>maartje@ricamsterdam.nl – dan hebben we nog tijdwaarneming ook!

 

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 27 februari vanaf 19.30 uur vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Het moment waarop het bestuur verslag doet over 2019 en zijn plannen ontvouwt voor 2020. Maar ook het moment waarop je zaken ter discussie kunt stellen of vragen aan het bestuur kunt voorleggen. De stukken voor de vergadering en de notulen van de ALV van 2019 kun je downoaden via https://leden.ricamsterdam.nl/alvs/.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de ALV op RIC te eten. Geef je op via de website: https://leden.ricamsterdam.nl/vrijdag/2020/02/27/.