[RIC Ledenpost] Digitale Nieuwjaarsreceptie RIC

– RIC Ledenpost –

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Zondag 3 januari, 16.00 uur, via Zoom

Zoals jullie zullen begrijpen is het momenteel helaas niet mogelijk om met alle RIC’ers in de sociëteit elkaar proostend, zoenend en handenschuddend een gelukkig nieuwjaar te wensen. Om elkaar voor het komende 18e lustrumjaar toch alle goeds toe te kunnen wensen, organiseert de jubileumcommissie een digitale nieuwjaarsreceptie via Zoom. Onze voorzitter Karen Heerschop zal je kort toespreken, veel RIC’ers zullen je op ludieke wijze een gelukkig nieuwjaar wensen én het jubileumlogo zal onthuld worden. Op deze manier kunnen we toch dit prachtige ‘RIC 90 jaar’ feestelijk inluiden.
Digitaal oliebollen bakken kunnen we helaas niet. De inmiddels beroemde RIC-oliebollen van Steven zul je zelf moeten bakken. Hieronder geeft hij zijn geheime oliebollenrecept prijs.

Dus log in op zondag 3 januari 2021 om 16.00 uur, met een oliebol en een glas bubbels, via onderstaande link. Deze link wordt ook op de RIC-site geplaatst. Inloggen kan al vanaf 15.45 uur.

Join Zoom Meeting
https://nikhef.zoom.us/j/92554228780?pwd=amsvK1k3UmsxK2VzeWM3L2VNVDE4UT09
Meeting ID: 925 5422 8780
Passcode: 559770

Heb je nog geen Zoom op je computer/laptop/telefoon/tablet, dan is dit gratis te downloaden via: https://zoom.us/download https://zoom.us/download

 

Recept van Steven voor 30 á 40 RIC-oliebollen

Ingrediënten:

  • 1 kilo bloem
  • 2 zakjes gedroogde gist (á 7 gr.)
  • 2 eieren
  • 1 liter melk
  • zout (± 15 gram)
  • 250 gram rozijnen
  • 250 gram cranberries
  • 3 zeer fijn gesnipperde appels
  • olie
  • kaneelsuiker

Benodigdheden:

  • grote beslagkom
  • pollepel
  • vergiet
  • schilmesje
  • ijslepel
  • pan met olie
  • keukenpapier
  • theedoek
  • schuimspaan

Wel de rozijnen en de cranberries in lauw water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier. Meng ze met een klein beetje bloem.
Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snipper deze zeer fijn.

Doe de bloem in een zeer royale kom. Meng 15 gram zout door de bloem. Voeg daarna 2 zakjes  gedroogde gist toe. Verwarm de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje midden in de kom en tik de eieren in het kuiltje. Meng vanuit het midden de eieren door de bloem en voeg vervolgens beetje bij beetje de lauwe melk toe, totdat je een beslag hebt zonder klontjes dat in stukken van de lepel afvalt. Blijf nog even door mengen (beslaan). Het beslag wordt dan wat elastisch. Meng de rozijnen, krenten en de appelsnippers als laatste door het beslag.

Dek de kom af met een vochtige schone theedoek en zet de kom weg op een tochtvrije, liefst wat warme plek. Laat het beslag in 45 minuten tot een uur rijzen. Het beslag heeft dan ongeveer 2x het oorspronkelijke volume.

Verwarm een pan met olie tot ongeveer 170° C (test met een stukje brood: bruist de olie rond het stukje brood, dan is de temperatuur goed). Pak een ijslepel en schep hiermee een bolletje beslag in de hete olie. Bak de eerste bol in een paar minuten goudbruin. Haal de bol met een schuimspaan uit de olie. Voor de test snijd je de eerste bol open en kijk je of deze ook van binnen gaar is. Bak daarna de overige bollen. Laat de bollen uitlekken op keukenpapier.

Serveer de oliebol vers en warm en bestrooi deze royaal met kaneelsuiker. Geniet ervan!